اشتراک‌گذاری
آخرین ویدیوها
هیچ داده ای یافت نشد

نقش فرزندان در بهبود زندگی زناشویی: راهکارهای کودک‌پروری سالم

بارها در جلسات زوج درمانی شنیده ام که مراجع می گوید :به من گفتند بچه بیاوری خوب می شود ، ولی هیچ چیز تغییر نکرد اوایل خوب بود ولی بعد دوباره رفتارهای بد شروع شد.  من در این مواقع به مراجعم میگویم وقتی شما رابطه خوبی با هم دارید ، حضور فرزند میتواند فعالیت های مشترک شما را بیشتر کند و این مشارکت همراه با عشق با لذت همراه است و رابطه عاطفی را تقویت می کند. تنها در این موقع حضور فرزند به شما برای تحکیم رابطه عاطفی کمک می کند . حضور فرزند و تربیت آن نیاز به تمرکز ، دارد . وقتی شما احساس های خوبی نسبت به هم ندارید و رابطه در تنش و ناامیدی است، بچه دار شدن سمی برای سلامت روانی شما و رابطه شماست. بهبود رابطه زوجی خودتان بر بچه دار شدن اولویت دارد .در این  مقاله، به بررسی نقش فرزندان در بهبود ازدواج و نقش زوج درمانی در این فرآیند می‌پردازیم.

تأثیر فرزندان بر رابطه زوجی

پدر و مادرانی را می بینم که علی رغم اینکه از کم خوابی  چهره خسته ای  همیشه دارند ، در بیماری و مشکلات فرزندشان با هم همراه و یکدل هستند .کوچکترین لبخند فرزندشان بزرگترین معنای زندگی شان است .

از این رو اعتقاد دارم فرزندان می‌توانند هم محرک و هم چالش‌برانگیز باشند. آنها باعث ایجاد پیوندهای عمیق‌تر میان شما و همسرتان می‌شوند، اما در عین حال ممکن است فشارهایی را به زندگی زوجی وارد کنند.

کودکان با نمایش رفتارهای سازنده و تقویت ارتباطات خانوادگی، می‌توانند نقش مهمی در حل تعارضات داشته باشند. آنها به عنوان یک عامل اتحاد و محبت در خانواده عمل می‌کنند.

تقویت روابط از طریق فعالیت‌های خانوادگی

تعداد کمی از خانواده ها را میبینم که با فرزندشان روزهای خاصی مثلا باشگاه می روند ، مثلا پدر یا مادر بافرزندشان دو نفری بیرون بروند و تفرح داشته باشند . والدین به من می گویند : وقتی نداریم ، وقتی خانه می آییم همه خسته هستیم . به عقیده من این ها تنها مکانیزم توجیه برای فرار از واقعیت است . غالبا شما احساس خوبی از رابطه زوجی خود ندارید یا مشکلات شخصی و کاری شما باعث افسردگی و بی میلی شما به تفریح می شود . فعالیت‌های خانوادگی مشترک می‌تواند به تقویت پیوندهای خانوادگی و بهبود و رابطه عاطفی شما و همسرتان کمک کند. برگزاری بازی‌ها، گردش‌ها  مشترک مثلا آشپزی مشترک، ورزش مشترک  و آموزش دادن مهارت خاص متناسب با ظرفیت و علاقمندی وی  از این دست هستند.

 گوش دادن به کودکان

گوش دادن به نیازها و احساسات کودکان برای ساختن یک خانواده سالم ضروری است. این کار نه تنها به رشد عاطفی کودک کمک می‌کند، بلکه به والدین نیز امکان می‌دهد تا بهتر درک کنند که چگونه می‌توانند به عنوان یک تیم عمل کنند.

 سبک فرزند پروری مناسب

تربیت سالم و مثبت کودکان نه تنها به رشد آنها کمک می‌کند، عدم پرخاشگری و کنترل گری شدید یا سهل انگاری و لوس کردن زیاد نقش  مهمی درآرامش و تقویت عزت نفس فرزندان دارد. وقتی کودکان در محیطی عاطفی و سازنده بزرگ می‌شوند، این محیط بر روابط والدین نیز تأثیر مثبت می‌گذارد. به تجربه دریافتم والدینی که فرزندانشان را در تصمیم گیری دخالت می دهند و به آنها متناسب سن و ظرفیت و توانمندی شان، مسئولیت می دهند ، هم خودشان و هم فرزندشان چالش ها وتعارضات عمیقی را مطرح نمی کنند . و این مشکلات غالبا با مشاوره و همکاری به خوبی برطرف می شود .

اهمیت تعادل بین والدین و فرزندان

من وقتی  از والدین  درباره اولویت هایشان در زندگی می پرسم ، خیلی از مواقع والدین اولویت همسر یا اتاق خلوت خود را فراموش می کنند . اینکه وقتی اولویت ها را برای آنها شفاف می کنم آنها خودشان متوجه نوع مشکل بین خود می شوند . مثلا همسر در اولویت اول قبل از فرزندان است . ولی والدین خودشان را فراموش می کنند و تنها نیاز فرزندشان را در نظر می گیرند در نتیجه بعد مدتی رابطه زوج سرد شده و مشکلات زوجی پدیدار می شود . یا در مثال دیگر اولویت کار که بعد از عمسر و فرزند است را در راس قبل از فرزند و همسر قرار می دهند  و مدام به فکر کسب درآمد هستند  این باعث می شود فرزندان احساس نزدیکی با والدین نداشته و پرخاشگر  شده و احساس عزت نفس پایینی داشته باشند.  حفظ  این تعادل به حفظ هویت فردی و همچنین حفظ رابطه زناشویی کمک می‌کند.

نقش مشاوره خانواده در بهبود روابط

ما  در جلسات خانواده درمانی که با حضور فرزندان تشکیل می شود ، به بررسی سیستم خانواده و نقش ها توجه می کنیم ، اینکه سبک تربیتی والدین چگونه است  . انتظارات هر کدام و احساس های هر کدام از اعضا خانواده شفاف سازی می شود . مشاوره خانواده می‌تواند به خانواده‌ها کمک کند تا مشکلات ارتباطی خود را حل کنند و راه‌هایی برای تقویت پیوندهای خانوادگی پیدا کنند. این رویکرد می‌تواند به ویژه در زمان‌های بحرانی بسیار مفید باشد.

 

فرزندان می‌توانند نقش مهمی در بهبود و تقویت زندگی زناشویی داشته باشند. با این حال، حفظ تعادل و ارتباطات سالم بین اعضای خانواده برای داشتن یک زندگی زناشویی موفق ضروری است. همچنین، زوج درمانی و مشاوره خانواده می‌تواند در این مسیر کمک‌کننده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آدرس من

قائم‌شهر - خ تهران نبش البرز 12 مجتمع البرز طبقه دوم واحد ۲۴

مقالات من
تلفن من

09131234567

ایمیل من

[email protected]

اطلاعات تماس
آدرس من

یزد، بلوار طراحان سایت، خیابان وردپرس، کوچه اول، طبقه 2

تلفن من

0351234 - 09131234567

ایمیل من

[email protected]