اشتراک‌گذاری
آخرین ویدیوها
هیچ داده ای یافت نشد

روابط زناشویی سالم: تأثیرات مثبت بر روان و جسم

رابطه عاطفی یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین جنبه‌های زندگی انسان است. یک رابطه سالم و مستحکم می‌تواند منبعی از حمایت، عشق و امنیت باشد، در حالی که رابطه‌ای ناسالم می‌تواند منجر به استرس، ناراحتی و حتی مشکلات جسمی و روانی شود.

تعریف روابط زناشویی سالم

یک رابطه عاطفی سالم، رابطه‌ای است که در آن دو طرف احساس امنیت، احترام و عشق می‌کنند. این رابطه بر اساس اعتماد، صداقت، و حمایت متقابل بنا شده است.

اصول و مبانی ارتباط سالم

احترام متقابل

در اتاق درمان وقتی زوج ها درباره انتظاراتشان میگویند ، تنها جمله به من احترام بگذارد را می گویند . این عبارت بسیار کلی است و شریک شما را سردر گم می کند . معنای دقیق آن را دانستن به ما کمک می کند بدانیم از عشقمان چه انتظاری داریم. ارزش قائل شدن برای احساس و فکر و نیاز و رفتار شریک عاطفی و همسرتان، صادق و مهربان بودن، رعایت مرز دیگری ، همگی از موارد مهم احترام متقابل هستند . به عبارت کلی همان طور که دوست دارید شریکتاتان با شما رفتار کند ، با وی رفتار کنید .

ارتباط مؤثر

بیان خواسته ها و نیاز ها در رابطه عاطفی  به صورت بالغانه ، شنونده خوب برای دیگری بودن و قضاوت نکردن از ابعاد مهم ارتباط موثر هست که برای ایجاد رابطه عاطفی سالم این مهارت را باید یاد گرفت.

حمایت عاطفی

وقتی درمانده و مضطرب هستید و مشکلی برایتان پیش می آید ، تنها یک شانه امن احتیاج دارید که از شما مراقبت کند و بدون قضاوت شما را بپذیرد  و باور ارزشمندی و اهمیت را به شما بدهد . کسی را که با او احساس نزدیکی و صمیمیت کنید . وقتی از عشقتان این حمایت را دریافت میکنید ، بهتر مشکلات را حل کرده و با اضطراب و افکار منفی تان مقابله می کنید .

حل تعارضات

داشتن اختلاف و تعارض بین شما و همسرتان یا شریک عاطف تان طبیعی است. گاه مراجعم میگوید : ما خیلی خوبیم و هیچ دعوایی نداریم . اینجا نکته مهمی وجود دارد ، این سالم نیست ، پس همین جا هم نشان می دهد که شما نمی خواهید تعارض را باور کنید و حل کنید! فکر می کنید اگر چالشی داشته باشید یعنی وضعیت خوبی در رابطه ندارید؟ درست بر خلاف تصورتان وجود چالش نشانه پویایی رابطه است ولی مساله مهم در تعارض ، حل کردن تعارض است نه وجود خود تعارض.  مهارت روش های حل تعارض یادگرفتنی است این روش ها به شما کمک می کند در رابطه عاطفیتان احساس شادی و باور ارزشمندی داشته باشید.

تأثیرات مثبت روابط سالم بر روان

کاهش استرس

وقتی شما در رابطه صادق و پذیرا باشید و احترام و محبت را با یکدیگر داشته باشید ، هراتفاقی  یا استرسوری شما به شدت مضطرب نمی کند و شما دیگر در رابطه عاطفی هر چالش و مساله را استرسور بزرگ تلقی نمیکنید و به راحتی با آن مواجه می شوید.

بهبود عزت نفس

رابطه‌ای که در آن فرد احساس مورد حمایت و عشق قرار گرفتن را دارد، می‌تواند به بهبود عزت نفس و خودپذیری کمک کند.

احساس خوشبختی و رضایت

یک رابطه عاطفی سالم که دارای همکاری ، همدلی،گذشت  واحترام  باشد، شما در آن احساس شادی و رضایت را در رابطه تجربه می کنید. رابطه ای که بر مبنای تعهد و بلوغ و آگاهی باشد . شما در آن احساس امنیت و در نتیجه رضایت و آرامش دارید.

تاثیر مثبت  رابطه سالم بر جسم

تقویت سیستم ایمنی

در مشاهده های خودم در اتاق درمان و پژوهش های مختلفی که در طی سالها بر روی رابطه زوج هاانجام شده است، وقتی زوج ها حل تعارض را یاد میگیرند و با یکدیگر به مهربانی و احترام رفتار می کنند ، علائم اضطراب  آنها کم شده و علائم بیماری های روان تنی از جمله بیماری های خود ایمنی که در گزارشات خود بیان می کردند، کاهش یافته است.

کاهش فشار خون

یافته های علمی  نشان می دهند، وقتی زوج  در ارتباط جنسی با یکدیگر حتی در آغوش گرفتن  یکدیگر، احساس رضایتمندی دارندفشار خون دیاستونیک کاهش می یابد.

بهبود کیفیت خواب

افسردگی و اضطراب بر کیفیت خواب تاثیر دارد. در جلسات اولیه زوج درمانی غالبا زوج ها از بی نظمی خواب خود صحبت می کنند.  ولی وقتی بهبود رابطه عاطفی به دست می آید ، کاهش اضطراب و افسردگی  آنها در رابطه عاطفیشان ایجاد شده و در نتیجه کیفیت خواب بهتری را تجربه می کنند.

چالش‌ها و موانع روابط زناشویی سالم

برخی چالش‌ها مانند فشارهای کاری، مشکلات مالی و تفاوت‌های فرهنگی می‌تواند به چالش‌های روابط زناشویی تبدیل شوند.

راهکارهای عملی برای تقویت روابط

تقویت مهارت‌های ارتباطی

در موارد بالا اشاره کردم که مهارت ارتباطی یادگرفتنی است. شما با کمک از یک مشاور و یا مطالعه می توانید نحوه گفتگو ، همدلی ، و اینکه چطور شنونده بهتری باشیم را یاد بگیرید. تقویت این مهارت ارتباط مستقیمی با کیفیت رابطه عاشقانه شما دارد.

افزایش زمان‌های کیفیت

وقتی از زوج ها در باره اولویت های آنها در طندگی عاطفی می پرسم ، متاسفانه اولویت همسر و فرزند گاهی در الویت های پایینی قرار میگیرد و گاه کمبود وقت را بهانه میکنند. اینها به نظر من توجیه است. شما فقط یک ربع تا نیم ساعت از روز را به جای دیدن تلویزیون یا صحبت با تلفن  یا سرگرم شدن با موبایل، به گفتگو با عشقتان در رابطه با احساس های خود درباره انچه در روز برایتان اتفاق افتاد بگذارید . نتیجه آن را خواهید یافت. بازی مشترک ، فیلم دیدن مشترک، اشتراک در کارهای خانه و یا تربیت و کارهای فرزندتان همگی از مواردی هستند که می تواند به شما در بهبود کیفیت رابطه کمک کند.

مشاوره زوجی

در یادگیری مهارت ها و حل تعارض یا مشکلات جنسی که در رابطه با شریک عاطفی خود دارید ، بهتر است از یک زوج درمانگر که در این زمینه ها تخصص داشته و آموزش دیده است کمک بگیرید . تا بتوانید به یک فرد با تجربه در فضای امن روانی از مشکلات خود گفته و بدون قضاوت راهنمایی بگیرید.

نقش فرهنگ و اجتماع در شکل‌گیری روابط سالم

فرهنگ و اجتماع  از طریق تفاوت در  آداب و رسوم ، باورهای مذهبی و باورهای عرفی، می‌تواند تأثیر زیادی بر شکل‌گیری و تداوم روابط سالم داشته باشند.

 

روابط زناشویی سالم می‌تواند تأثیرات مثبت فراوانی بر روان و جسم داشته باشد و به ایجاد یک زندگی خوشبخت و موفق کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آدرس من

قائم‌شهر - خ تهران نبش البرز 12 مجتمع البرز طبقه دوم واحد ۲۴

مقالات من
تلفن من

09131234567

ایمیل من

[email protected]

اطلاعات تماس
آدرس من

یزد، بلوار طراحان سایت، خیابان وردپرس، کوچه اول، طبقه 2

تلفن من

0351234 - 09131234567

ایمیل من

[email protected]